Menu

Få barna ut i naturen i helgene

Dessverre har det blitt vanskeligere og vanskeligere å få barn utendørs. Det er færre leker som foregår utenfor huset, og data, iPad og TV tar mye oppmerksomhet. Når barna har tid til å være ute fra morgen til kveld, altså lørdag og søndag, er det ikke alltid lett å gi dem gode idéer. Ski og fjellturer kan føles for krevende, og føre til at barnet ditt sier nei før han eller hun en gang prøver. Hesteridning er derfor en lett og enkel måte å være aktiv på, samtidig som det ikke innebærer vanskelige fysiske øvelser. Det er rett og slett en fin blanding mellom lek og trening for barna. En vanlig myte er at bare jenter liker ridning, men det er nok antakelig bare fordi gutter ikke har turt å prøve enda. Det er nemlig god trening å sitte på en hesterygg og stelle dette store dyret.

Man trenger ikke mye for å delta på ridetrening. Det eneste man selv må anskaffe er gode klær. Ikke bare må klærne være varme hvis man vil ri på høsten og vinteren, men de må også være bevegelige og behagelige. Jakker som de fra parajumper er lette å strekke og bevege seg i. De som vil delta på ridetrening må huske at det hendene kan bli kalde, og man bør satse på varme hansker fremfor votter, for å kunne ha mest mulig fleksibilitet i hendene.

Men hvorfor bør foreldre ta med barna sine på ridetrening? Det er det flere gode grunner til. For det første er dette en aktivitet flere kan delta på sammen. Voksne og barn kan ri samtidig men samtidig vil barna føle at de gjør noe eget, og få en mestringsfølelse når de lærer og styre hesten. Det kan også føles litt skummelt for de minste og bestige hesten for første gang, men det er desto mer av en positiv opplevelse når dette gir en følelse av trygghet. At hestens uttrykk og bevegelser må tolkes, gir også en god opplæring i tålmodighet og empati. For de litt større er ferdigheter som bestemmelse og kontroll, i kombinasjon med tålmodighet og forståelse, overførbart til andre viktige aspekt i livet.

Man kan gå på ridetrening både på vinteren og sommeren i de fleste byer i Norge. Sommeren er også høysesong for ukeslange rideskoler, som fungerer på samme måte som leirskoler. De fleste er åpne for barn mellom 11 og 18 år, og barna får knyttet kontakt med én hest, og får oppleve mere frihet og ansvar enn det én times ridetrening gir. Igjen er det varme og behagelige klær som gjelder, mens resten av utstyret vanligvis blir lånt ut av rideskolene. Hesteridning er en fin aktivitet hvis man leter etter noe både foreldre og barn kan nyte sammen.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *