Menu

Sko til hestesportspublikum

Hestesport lokker ofte til seg et ganske stort publikum, i alle aldre. Mange liker å være på travbanen eller galoppbanen, noen for å se på og noen for å satse penger på hestene. Andre elsker sprangridning eller dressurritt. Atter andre liker å gå på hesteutstillinger eller bli med barna når de skal konkurrere. Uansett hvilken hestesport du liker best, trenger du gode sko når du skal se på hestene.

Gode sko for dame

Sko skal være tilpasset anledningen. Noen ganger dukker damer opp med høyhælte sko på hestesportsarrangementer. Det hender slike tilstelninger slutter med at kvinnene går barføtt hjem, bærende på skoene, fordi det gjør for vondt å gå i dem hele dagen. Derfor er det viktig at sko for dame er behagelige å gå i, og at de ikke gjør deg sliten i beina. Det er like viktig enten du skal sitte rolig på tribunen eller gå rundt og se på hester og ryttere. Du finner et stort utvalg av sko til dame på na-kd, og der er det noe for alle, uansett hvilken anledning det er snakk om.

Hattedager

Av og til har store veddeløpsbaner såkalte hattedager, når damene kler seg opp i finklær og morsomme hatter. Den mest kjente hattedagen finner sted på Ascot galoppbane i Storbritannia, men også Øvrevoll galoppbane har sin egen hatteparade en gang i året. Da er det selvsagt morsomt å kle seg etter anledningen, men det kan være lurt å ha et ekstra par sko tilgjengelig, til hjemveien.

Praktisk er best

Som regel er det best å ha på praktiske sko når du ser på hestesport. Det trenger ikke å bety joggesko eller lave hæler, men sko som er stødige og ikke for belastende for føttene. Litt hæl er fint, men stiletthæler passer dårlig både på gress og på grus, så derfor bør du velge sko med bredere hæl. Støvler eller støvletter er også veldig fint, og passer godt til de fleste antrekk. Men det er jo først og fremst sporten, ikke antrekket til publikum som teller på slike dager. Hva du har på, avhenger også av hva du skal gjøre. Skal du bare sitte og se på kan du kle deg fint, men hvis du skal på en konkurranse der barnet ditt deltar, kan det hende du skal hjelpe til litt før og etter konkurransen. Da bør skoene være tilpasset nettopp det.

Gå inn skoene først

Alle nye sko trenger å bli gått inn. Det er først da de blir skikkelig behagelige. Gå inn skoene hjemme, gjerne med våte sokker som hjelper skoene å forme seg. Du kan bruke innleggssåler for å heve foten litt inni skoene. Og du bør ha gnagsårplaster lett tilgjengelig. Kjøp skoene en stund før du skal bruke dem, slik at du har god tid til å gå dem inn og forme dem etter føttene dine.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *