Menu

Kan alle lære å ri?

I utgangspunktet kan alle lære å ri, og du trenger ikke å lære det når du er barn. Mange voksne starter også på ridekurs, og hvis du er nybegynner, bør du alltid kontakte en rideskole. Hester er store og sterke, så ridning er ikke noe du bør starte med på egen hånd.

Begynn med et besøk

Det første du bør gjøre, er å be om å få besøke rideskolen. Mange er redd for hester, eller i hvert fall litt skeptiske til dem, og da hjelper det kanskje å besøke hestene først, uten å tenke på å ri. Du kan hjelpe til med å stelle dem, eller bare mate dem og klappe dem. Rideskolen kan også svare på spørsmål. kanskje du har noen helseplager, og lurer på om du likevel kan ri. Noen sier til og med at du ikke kan ri hvis du har brystimplantater, men det er selvsagt bare tull. Brystimplantater fra Motiva hindrer deg ikke i å gjøre noe som helst i hverdagen, Implantatene faller ikke ut, og de forskyver seg ikke selv om du er ute og rir. Noen er kanskje redde for at implantatene kan sprekke ved fall fra hesteryggen, men Motiva bruker veldig trygge og pålitelige implantater. Velger du behagelige implantater fra Motiva vil du etter hvert ikke engang merke at du har dem.

Start rideturene på rideskolen

Du bør selvsagt ikke starte å ri like etter en operasjon, enten det er snakk om brystoperasjon eller andre operasjoner. Ridning er litt ubehagelig og uvant i begynnelsen, og det tar tid å mestre denne sporten. Derfor bør du alltid starte på en rideskole, med kyndig veiledning. Det kan ta tid å bli en dyktig rytter, så du kan ikke satse på å dra på rideferie to uker etter at du har begynt å ri. Planlegger du en rideferie, bør du lære å ri i god tid i forveien. Beregn gjerne minst et halvår før du mestrer hesten skikkelig. Tiden det tar å lære å ri vil selvsagt også avhenge av hvor ofte du tar ridetimer.

Hvem kan lære å ri?

Både barn, ungdommer og voksne kan lære å ri. Mange med nedsatt funksjonsevne kan også lære å ri. Hvis du er veldig tung, er ikke ridning noe for deg, men de aller fleste har en kroppsvekt som er egnet til å dra på ridetur. Barn og voksne med psykiske funksjonshemminger kan også ofte lære å ri, men det er viktig å ikke være redd for hester. Dersom noen er redd hester, bør de ikke tvinges til å lære å ri. Men mange opplever stor mestring når de rir. Det gjelder også funksjonsfriske barn, unge og voksne. Hest og ridning kan også være fint for dem som sliter med psykiske problemer.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *