Menu

Sommerferien på hesteryggen?

Nå står sommeren for døra om kort tid og mange vet fortsatt ikke hva de skal finne på. Myndighetene er uklare i utreise-reglene og hvordan pandemien vil utvikle seg. Vil man få vaksinert nok mennesker til at man igjen kan reise utenlands, eller skal vi finne helt nye måter å feriere på. En trend som har blitt mer og mer populær, er friluftsopplevelser i fjellet.

Det kan være brevandring, ekstremsport eller ridning på hesteryggen. Det siste har faktisk blitt så populært at flere hesteeiere har begynt å leie ut hester til ridning i fjellet. Kunne du tenkt deg å ta med familie på ridetur, kan dette være noe for deg.

Typer ridetur

Man kan få opplevelser på hesteryggen på mange måter. Det mest naturlige om man er helt uten erfaring, er å ta ridekurs på en gård. Her vil man lære om de forskjellige gangartene og hvordan man skal sitte på hesten.

Men vil man få en skikkelig tur, kan man ta hele familien på ridetur i fjellheimen. Da rir man langs stier og kjerreveier, eller i passende terreng. Har man små barn bør man bruke en hestekjerre som barna kan sitte i. Det er mye å se og oppleve med hesten som transportmiddel.

Hvem kan bli med

Det er som regel voksne som kan ri selv som passer for slike turer. Da får man mer ut av opplevelsene som innebærer overnatting i den frie natur. Hestene liker å campe også. Dette kan være en flott gave til kjareste eller partner som liker friluftslivet. Den perfekte ferien på ridetur er med venner som har samme interesse for hest og ridning.

Er det for hele familien

Hester er store dyr som trenger mye oppmerksomhet. Barn kan godt ri til hest, men det er både monotont og slitsomt. Man bør derfor tenke gjennom hva slags opplevelser man skal få ut av en slik ferie. Rideturer passer for alle som elsker hester.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *