Menu

Hvordan drive egen stall

Dyr er en stor del av livet til utrolig mange, og her er ikke hester noe unntak. Mange har på et eller annet tidspunkt drømt om å reise fra alt, flytte ut på landsbygda og skaffe seg en stall og en liten flokk med hester. Likevel er det utrolig mye å ta hensyn til om man faktisk ønsker å drive egen stall. Alle hestene skal ha stell, trening og utstyr. Kanskje har du også mange nok hester til at du trenger noen ansatte, og hvordan skal du i så fall kjøre ut lønninger? Alle disse spørsmålene skal vi se nærmere på i denne artikkelen. Om dette er interessant for deg er det bare å lese videre.

Generelt stell

Hestene må selvfølgelig tas vare på, og hester er dyr som krever ganske mye. De skal fôres med både høy og kraftfôr, og i tillegg skal de selvsagt ha fri tilgang på vann. De må børstes og trenes, og du må også ha råd til å tilkalle veterinær når det skulle bli nødvendig.

Økonomi

Det er selvfølgelig også utrolig viktig å ha kontroll på økonomien når man skal drive stall. Dette er helt nødvendig for å sørge for at du har råd til å betale for alt hestene trenger, og ikke minst betale eventuelle ansatte. Her anbefales det å benytte seg av Frilans Finans, for de tillater deg nemlig å fakturere som privatperson, hvilket gjør alt mye lettere. Slik slipper du å ha stallen registrert som et firma for å kunne betale dem, noe som kan være veldig greit om du bare driver stall som en hobby.

Treningsområder

Hester krever trening og aktivisering for å trives. Det er derfor veldig viktig at du sørger for å ha gode områder hvor de kan utfolde seg på ulike måter. Dette vil si at du både trenger store og fine luftegårder der hestene får boltre seg, i tillegg til områder for menneskekontrollert trening. Dette kan for eksempel være en ridehall som kan benyttes når været ikke er på sitt beste. I denne hallen kan du gjerne for eksempel oppbevare noen bommer som kan brukes i cavaletti. Dette hjelper hestene å bygge muskler, i tillegg til at de blir mer fleksible og mer bevisst på hvor de plasserer beina sine. Bommene er selvfølgelig også fantastiske dersom du er interessert i sprangridning.

Godt utstyr

Skal hestene trives med trening, kreves det også at de er komfortable underveis. Dette oppnår du ved å benytte ordentlig utstyr. Her er det viktig å gå over utstyret ofte for å sørge for at både hodelag og sal sitter som det skal og at ingenting er blitt altfor slitt. Et vondt bitt eller en gjord som gnager kan skape mange problemer i treningen. Dette er totalt unødvendig, og fører bare til krangling mellom hest og rytter.

Det er tydelig at det å drive stall ikke er bare bare, så her skal man vite hva man går inn i. Likevel kommer hele opplevelsen med utrolig mye glede. Om dette er noe du virkelig vil, er det ingen grunn til å nøle. Sett deg godt inn i alt som kreves, og gled deg til en fremtid fylt med firbeinte venner, fart og spenning.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *