Menu

Kombiner hest og yoga

Kan du kombinere hest og yoga? Ja, selvfølgelig kan du det. Yoga i naturen er ekstra herlig, i hvert fall dersom det er varmt og fint vær. Ute i naturen kan du finne fredelige steder uten forstyrrende elementer, og du får frisk luft i tillegg til trening. Og hvorfor ikke bruke hest til å komme deg til et slikt sted?

Planlegg turen

Skal du kombinere en ridetur med yoga, er det lurt å planlegge litt. Ta med deg en yogamatte hvis du gjerne vil bruke det, og ha på deg yogaklær innenfor rideklærne. Alternativt kan du ha med deg klærne og bytte et sted, men det kan være litt mer upraktisk. Ta gjerne med deg en venn dersom du liker å trene sammen med andre. Sjekk også været før turen, for det er ikke morsomt å bli overrasket av styrtregn eller tordenvær, verken under rideturen eller yogatreningen.

Behagelige klær er viktig

Når du trener yoga, er det veldig viktig å ha behagelige klær. Det siste du trenger, er klær som hemmer bevegelsene dine, eller som klær eller strammer. Du kan bestille behagelige yogaklær på aim’n.no. Er du nybegynner, kan det være lurt å delta på et yogakurs, eller i hvert fall se noen yogainstruksjoner på nettet. Aller best er det selvsagt å trene sammen med andre, slik at noen hjelper deg med å gjøre bevegelsene riktig de første gangene.

Inviter andre

Hvis du er med i en rideklubb, kan du spørre om andre medlemmer er interessert i yoga, eller om de har lyst til å lære denne treningsformen. Dersom interessen er stor nok, kan dere kanskje til og med arrangere et eget yogakurs. Få inn en instruktør, og dra på en kombinert ridetur og yogatur. Det er ikke nødvendig å ri så langt for å finne fin natur, men fordelen med hest er at du enkelt kommer deg litt vekk fra bilvei. Velg et sted der det er flatt, for eksempel en slette. Et sted med fin utsikt kan også være spennende, og kan inspirere til ro. Yoga handler om å finne indre ro, og ute i naturen, vekk fra støy og eksos er det ekstra lett å finne denne roen.

Finn drømmeferien

Hvis du gjerne vil drive med både hest og yoga i ferien, kan du velge et hotell som tilbyr yogakurs. Sjekk om det finnes et ridesenter i nærheten, der du kan låne en hest eller bli med på dagsturer på hesteryggen. Er du skikkelig heldig, finner du kanskje et hotell som tilbyr begge disse aktivitetene på ett om samme sted. Let litt rundt, så finner du helt sikkert et sted som gir deg mulighet til å kombinere hest og yoga.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *