Menu

Årets trender – Lag en uteplass til stallen! 

Om sommeren får de med veranda, uteplass eller en hage, større plass å boltre seg på. Det er bare kreativiteten som setter grenser for mulighetene, som ofte er større enn hva folk tror. Det er ikke bare treplattinger eller gressplener som teller. For de som har egen stall går ofte mye av tida bort til vedlikehold av den, men har man tid og energi kan en uteplass til stallen være det perfekte stedet å slappe av etter en ridetur!

Hjemme- eller borte-stall

Small townhouse garden with patio furniture amidst blooming lavender.

En stall, enten hjemme eller på en lokal gård, trenger nødvendigvis ikke ha en stor hage eller terrasse for at du skal kunne skape et uterom, som kan bli sommerens store sentrum. Noen velger å lage en naturlig forstørrelse av uteområdet rundt stallen, eller hvis typografien ikke er helt flat, så lager man en plass som går i et med naturen rundt. Du kan dandere uteplassen med mer enn bare stoler og bord: også med benker, stilige lamper, kasser, til og med skap som tåler å stå ute. Alt uten å blakke deg helt. Skal man tro trendekspertene er det planter med farger som vil skape den beste følelsen av sommer på uteplassen din.

Stall nær byen

Hagemøbler til terrassen kan selvfølgelig også handles på nettet. Da slipper man lange køer, stress og kan planlegge hvordan man vil ha det på terrassen sin, i ro og mak. Mange velger å installere en større, overbygd terrasse, takket være markiser, mens andre igjen velger å pynte med friske, fargerike blomster, sammen med puter som står i stil. Skal du ifølge moteekspertene bør du gå til innkjøp av vintage eller en orientalsk stil.  

Vedlikehold er viktig

Grunnen til at mange nordmenn ikke frisker opp uteplassene sine generelt – ikke bare rundt stallen – er at det krever litt vedlikehold og stell gjennom sesongen. Og det tar også tid å få møblene ut og på plass igjen når høsten kommer. Selv om dette er et ork, er det absolutt verdt strevet – for hva er vel mer hyggelig enn å be noen på et glass vin på en herlig sommerkveld? Kanskje vil også hesten din få ekstra humør etter en oppfriskning av uteplassen din. 

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *