Menu

Bli med til Øvrevoll galoppbane! 

Hvert år arrangeres Norsk Derby for galopphester på Øvrevoll. Arrangementet blir besøkt av over 6.000 publikummere, alt fra vanlige folk, hesteeiere, finanstopper og kjendiser. Øvrevoll, den siste søndagen i august, er et sted for å se og å bli sett! 

Et arrangement for alle! 

Du har kanskje sett bilder i blader og aviser av kjendiser som viser frem flotte kjoler og dyre hatter. Dette er akkurat det arrangementet, der du en dag i året kan ta på deg et fantastisk hodeplagg, uansett hva det koster og hvem du er. Dette er jo selvfølgelig et arrangement for alle, men det er viktig at prislappen på det du har på deg er klippet av, for her er det finanstopper og kjendiser til stede, som alle kjemper om å ha det flotteste kostymet eller hatten. Mellom hesteløpene er det også en egen hatteparade, hvor en heldig vinner stikker av med en drømmereise for to personer. Kjendiser som ofte har vært til stede er blant annet Cecilie og Katrine Fredriksen, som garantert kjøper reisene sine selv. 

Verdens raskeste dyr  

"Horse racing, focus on horse in background, Canon 1Ds mark III"

På Øvrevoll går det alltid raskt unna, for i løpene konkurrerer verdens raskeste dyr over en engelsk mil, altså 1609 meter. Fullblodshestene er store, sterke dyr, som kan løpe helt opptil 65 km/t – noe som gjør jobben til jockeyen på ryggen til et risikoyrke. Flere norske ryttere har skadet seg alvorlig, men stort sett går det altså bra. Derby-dagen på Øvrevoll er en helt spesiell dag for alle som elsker hester. Ikke bare møtes Skandinavias beste hester til duell, pengepremiene for eierne kan også komme opp i millionbeløp. Dette gjør løpsdagen attraktiv for de beste hestene også utover Norges grenser.   

Aktiviteter for barna 

Selv om det er over 6.000 publikummere innenfor portene på Øvrevoll denne dagen, og aktivitetene stort sett er forbeholdt de rike og voksne, er ikke barna helt glemt. Det arrangeres også ponnyridning og et eget tivoli er satt opp, slik at også barna kan kose seg på Derby. Slik har det dessverre ikke alltid vært, men arrangørene har gjort dagen til en familietradisjon for mange som følger med på hestesport, er interessert i hest eller bare liker å se finanstopper og kjendiser på nært hold.  

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *