Menu

Hest og barn er en god kombinasjon

Er hest og barn en god kombinasjon? Er det en mulig eller en umulig kombinasjon? Ofte ser en i annonser hvor det står «hest selges pga. familie forøkelse». Når det står slik, går det ikke å kombinere hest og barn? Hva skal vi si når vi leser annonser som sier «supre familiehester» selges? Kan hester likevel kombineres med familieliv? Skal vi sette aldersgrense på når og hvordan barna skal få omgås hester på? Her skal vi prøve å svare på dette men vi vil helt sikkert få forskjellige svar, alt ettersom hvem vi snakker med, hvilken situasjon vi er i, med barn og hest.

Er hest og barn en umulig/mulig kombinasjon?

Det å ha hest med barn kan være en mulig og en umulig kombinasjon. Det viktigste er hvordan familielivet kombinerer det, og om de ønsker og har mulighet til å gjennomføre det. Det kommer an på barnet eller barna. En hest krever mye omsorg og pleie. Det å ha hest er en livsstil. Hvordan foreldra kan samarbeide om hestehold med barn tilstede, er viktig. Det er ikke lett å svare enten eller på dette spørsmålet, alt avhenger av situasjonen. En annen mulighet er å ikke ha totalansvaret for en hest, men barnet/foreldra likevel får glede av å lære om hest. En mulighet er hest på SFO, som har blitt veldig populært, hvor barna får lære om hestehold.

Når og hvordan skal barn og hest omgås?

Skal vi sette aldersgrense på når og hvordan barna skal få omgås hester på? Det blir helt feil å sette aldersgrense her fordi det kommer helt an på situasjonen, med barn og hest. Folk har forskjellige meninger og det er selvfølgelig opp til hver enkelt. Det å være sammen med hest har bare positive fordeler, å stelle, ri og tilbringe tid kan senke et barns nivå av stresshormoner. Dette kan redusere risikoen for fysiske og psykiske helseproblemer. Hvis du viste at hesten barnet skulle omgås var rolig og trygg, hva er problemet da? Det er vokse som ser etter barna, og de bærer hjelm under riding. Konklusjonen vil bli at hest og barn går fint sammen, hvis situasjonen er riktig!

 

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *