Menu

Finn de beste turskoene på nettet 

Hvem har vel ikke opplevd at det som skulle bli en fantastisk tur enten på fjellet eller i skogen, endte i et mareritt, fordi skoene man valgte gjorde at man altfor raskt fikk gnagsår? Ved å finne sko av høy kvalitet, men allikevel til en fornuftig pris på nettet, er ikke lett, men heldigvis finnes det gode unntak. Her er din guide for å finne frem til de beste turskoene på nett. 

Active teenager trail running along rocky path through grassland high in mountain wilderness. ProPhoto RGB profile for maximum color fidelity and gamut.

Høye eller lave terrengsko? 

Når man står ovenfor et kjøp av nye tursko, står valget mellom høye eller lave terrengsko. Å kjøpe lave kan være veldig fristende, fordi de er mye mer komfortable å gå med. Men hva når det plutselig blir dårligere vær, vått, kaldt, og terrenget endrer seg? Lave terrengsko er lettere enn vanlige joggesko, mens høye er tyngre enn de lave, og den tredje varianten, fjellsko, er den tyngste modellen. Skal du kun ha et par i samlingen din, så spør deg selv, i hvilket terreng vil de bli brukt mest? Skal du på tur til Jotunheimen vil fjellsko uansett være å anbefale.  

Trygt å kjøpe på nett 

Uansett hvilke sko du lander på er det helt trygt å kjøpe sko på nett. Du kan selvfølgelig besøke en fysisk butikk først, for så å bestille skoene du synes passet best, men med dagens returrett, så kan du også enkelt motta sko i posten, prøve dem på, og passer de ikke, sender du de bare tilbake og ber om et nytt par i en størrelse større eller mindre. Ønsker du allikevel ikke å kjøpe de, får du også pengene tilbake. Enklere enn dagens lover, regler og system blir det ikke. Ikke rart at flere nordmenn benytter seg av netthandel.  

Flere typer sko

iStock_82915193_SMALLHvis du er helt ukjent med fjell- og terrengsko er navn som anmarsjsko eller trekkingsko nok ganske ukjent, men dette er betegnelser på de ulike modellene. Anmarsjsko passer ypperlig for deg som skal ut på turer med klatreetapper. Tuppen på skoen har en gummisåle, mens trekkingsko tåler et variert terreng, både skog og mark, hardt eller vått.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *