Menu

Ting å tenke på når du drar på rideferie

For jenter som elsker hester, er rideferie selve drømmen. På en rideferie kan man bruke hele dagen sammen med hestene. Rideferie passer også som familieferie, og det er mange ulike rideferier å velge blant.
Avslappende eller aktiv ferie
Noen rideferier er veldig avslappende. Man bor kanskje på en rideskole, lærer å ri, og drar på kortere turer i området. Andre rideferier tar deltakerne med på lange fjellturer, der man overnatter i hytter eller utendørs. Det gjelder å finne en rideferie som passer egne behov. De lengste rideferiene passer best for mer erfarne ryttere. Hvis du foretrekker å slappe av, er det kanskje finere å bo i hytte i nærheten av en rideskole, slik at du kan ri når du vil, men også gjøre andre ting i ferien. Du kan også vurdere en rideferie i utlandet, som et alternativ til de klassiske utenlandsreisene.

Girl horseback riding in the forest, Norway
Praktiske tips
Pakk med deg klær du kan bruke både til å ri og til å jobbe i stallen. Skal du på fjelltur med hest, trenger du regnklær og varmere jakker. Ta gjerne med lue og votter også, for det kan bli kaldt i fjellet selv om sommeren. Husk å ta med lettvint mat på fjelltur, og legg vekk mobilen mens du er underveis, slik at du ikke går glipp av naturopplevelsene. Hvis overnattingene er lagt til en hytte, kan det hende du må sove i køyeseng eller på en sovesofa, men det er jo en del av sjarmen. Kanskje dere også må sove i telt, eller under åpen himmel, så du bør ta imot alt som kommer med et smil.
Husk godt humør
De fleste organiserte rideferier er gruppeturer, der du kanskje skal på tur med helt ukjente folk. Da gjelder det at du har godt humør og er åpen for å snakke med andre mennesker. Ikke vær innesluttet, men prøv å bli kjent med alle. Dette gjelder selvsagt også når du er på rideferie i utlandet. Ikke la eventuelle språkbarrierer hindre deg i å snakke med folk. Bruk de ordene du kan, og prøv å få i gang en samtale. Skap gode minner for alle.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *